Wenduine is DE locatie voor een zorgeloze en boeiende vakantie!

Wenduine is niet voor niets gekend als de prinses der badsteden. Deze familiebadplaats combineert de charme van de kleinschaligheid met de uitgebreide keuze aan toeristische mogelijkheden.

Met haar verkeersvrije zeedijk en rotonde, het gezellige dorpsplein, het prachtige brede zandstrand, het aangename winkelcentrum, de cafeetjes met gezellige drukke terrasjes waar je even kan uitblazen na enkele uurtjes zonnen of na een lange strandwandeling, de duinen, het bos en de mooie polders.

Er zijn voor vakantiegangers tal van mogelijkheden: zwemmen; wandelen, tennis, golf, mini-golf, fietsen, hengelen, paardrijden, windsurfen, … Verder biedt deze badplaats heel wat mogelijkheden wat betreft natuurrecreatie. De natuurrecreant zal zijn gading zeker vinden in de bewegwijzerde boswandelingen, de polderfietstochten, de ontspannende strand- en duinwandelingen of in de nabije natuurreservaten in de achterliggende polders.

Wenduine heeft vooral een familiaal karakter. Kinderen zijn steeds overal welkom. Ze kunnen er zalig stoeien, paardrijden, met de go-carts rijden op de verkeersvrije rotonde, vliegeren, schelpen verzamelen, papieren bloemen verkopen op het strand, forten bouwen op het vier km lange zandstrand, enz.

Bij slecht weer kan je terecht in het Wielingenbad of in het naburige subtropische zwemparadijs in de Haan, waar je naar hartenlust kan zwemmen. Je kan ook een bezoekje brengen aan een van de vele historische gemeenten in de buurt. Denk maar aan Brugge, Damme, Sluis, Lissewege,… gelegen op amper een kwartiertje rijden van Wenduine.

De Kust staat synoniem voor heerlijke gastronomie: een snelle hap in een gezellige bistro of een verzorgde gastronomische avond in een van de vele restaurantjes in de buurt : alles is mogelijk in Wenduine.

Vanaf de Paasvakantie tot en met september worden bovendien speciale activiteiten georganiseerd waarvan de inhoud kan worden geraadpleegd in de toeristische agenda van de gemeente De Haan-Wenduine (zie streekinfo) die maandelijks uitgegeven wordt. De jaarlijkse reuzenfeesten en stoet in juli is een van die atracties die je niet mag missen!

wenduine